گیاهان دارویی

آووکادو

آووکادو

نام گیاه آووکادو
نام علمی Persea americana
نام لاتین Avocado
اسامی دیگر alligator pear
دانسته های متداول

تیره: برگ بوئیان (Lauraceae)

گروه مصرفی: ملین ها، نرم کننده ها ، کاهنده کلسترول خون

آووکادو نام میوه ای است که از درخت پرسیا آمریکانا تولید میشود. قطر تنه این درخت نیم متر است. برگ های این درخت دارای خاصیت چسبناک هستند و همینطور که مشخص است دارای به صورت بیضی شکل در بخش های مختلف گیاه دیده میشود. بر روی برگ ها کرک دیده می شود. این گیاه دارای گلهای سبز رنگ است و خوشه ها به دو صورت باز و یا متراکم بر روی هم قرار داند.

بخش دارویی

برگ ( خشک شده )

نوشته های مشابه

میوه ( روغن گیری ، تازه )

روش جمع آوری و نگهداری
  • این میوه به صورت نارس همانند میوه موز نارس برداشت می شود. بخشی از میوه برای روغن گیری مناسب است و روغن تولید شده می تواند در فضایی بدون نور و گرما نگهداری شود. 
  • بررسی ها نشان داده است که برای رسیدن زود هنگام این میوه از گاز اتیلن استفاده میشود. 
  • قبل از اینکه گل دهی گیاه آغاز شود باید برگهای آن چیده شود. این برگ ها در دمای 40 درجه سانتی گراد خشک میشود و پودری به دست میآید که در ظروف در بسته و به دور از خورشید نگهداری خواهد شد. 
  • میوه نارس آن نیز میتواند چند روزی درون فضای اتاق نگهداری شود. در صورت رسیدن میوه باید بلافاصله به یخچال منتقل شود. دقت شود که نوع نارس نباید وارد یخچال شود. 
  • آووکادو را می توان به صورت ورقه ورقه درون یخچال به مدت 1 الی 2 روز نگهداری کرد. 

محل رویش

این گیاه بومی آمریکایی جنوبی و مرکزی است ، امروزه در اکثر نقاط حاره ای و در آسیا نیز دیده می شود .

محل رویش در ایران

استان های شمالی ( گلستان ، گیلان و مازندران ) با این گیاه تا حدودی آشنا هستند و کشت می شود .

ویژگی های گیاه

به طور کلی آووکادو به سه صورت رشد می کند که مشهور به هندسی، گواتمالایی و همینطور مکزیکی هستند. این میوه گوشت فراوانی دارد. 

برای رویش نوع هندی آن نیاز به منطقهای مرطوب است؛ نوع گواتمالایی میبایست بر روی مناطق مرتفع رشد کند و بهتر است که فضا خشک باشد و نوع سوم یعنی نوع مکزیکی آن نیز باید در آب و هوایی مدیترانهای رشد کند. 

وزن میوه در نوع کوچک 200 گرم بوده و نوع بزرگ آن نیز تا 1 کیلوگرم وزن دارند. در ابتدا میوه دارای گوشت سختی است و به مرور پس از رسیدن کامل میوه بافت گوشت نرم و کره می شود.

نوع گواتمالایی این میوه به رنگ قهوه ای است و گاهاً نیز متمایل به بنفش خواهد بود. بافت آن بسیار سخت است و میزان روغن تولیدی این نوع زیاد است. شکل میوه بیضی بوده و دارای پوست کلفتی است. نوع مکزیکی آن به شکل گلابی است و دارای بافتی نرم و به رنگ سبز است. میزان روغن تولیدی این نوع به نسبت گزینه قبل کمتر است. 

مزاج گیاه ندارد
درجه مزاج 0
مصارف سنتی
  • ضعف
  • اختلالات قلبی عروقی
  • افزایش کلسترول خون
  • خشکی پوست
  • پیر پوستی
دانسته های پزشکی

این گیاه سه برابر موز دارای پتاسیم است و روغن ثابت آن نیز بهترین منبع عالی اسید آمینه غیر اشباع محسوبمیود. ویتامین E و B آن بسیار است. میزان کالری 100 گرم آووکادو 160 اعلام شده است و 2 گرم پروتیین دارد. این محصول دارای اسید های چرب «مونو غیر اشباع» به میزان کمتر از 10 گرم و هیمنطور اسید چرب «پلی غیر اشباع» به میزان کمتر از 3 گرم است. میزان قند آن 8 گرم اعلام شده است. وجود اسیدهای چرب غیر قابل اشباع در این گیاه سبب کاهش کلسترول خون می شود و همینطور میزان چربی خوب بدن را افزایش می دهد. این میوه دارای اثرات نرم کنند برای پوست و مو است. برای افرادی که از یبوست رنج می برند نیز یک ملین قوی خواهد بود.

موارد اثبات شده

تحقیقات وسیعی بر روی اثرات مختلف روغن این گیاه انجام شده است که اثر کاهندگی کلسترول خون به نتایج معنی داری رسیده است .

عوارض جانبی

مصرف مقادیر توصیه شده با عارضه ای همراه نیست .

موارداحتیاط

افراد مستعد به حساسیت

 

 
مصرف بیش از اندازه

استفاده بیش از حد آووکادو سبب بروز یک سری مشکلات می شود، این میوه دارای آنزیم کیتیاز است، افرادی که دچار حساسیتهای پوستی و یا آلرژی فصلی هستند می بایست در استفاده از آن کمی مراقب باشند.( افرادی که به نوعی حساسیت به پلاستک و لاتکس دارند).

در صورت استفاده از این میوه اگر فرد دچار خارش، قرمزی، سوزش و تاول، حتی شکاف برداشتن پوست شود باید به سرعت مصرف آن را قطع کرده و از داروهای ضد التهاب استفاده کند.

تعداد دفعات مصرف

روغن این گیاه را می توانید به میزان نهایتاً 8 قطره به همراه نوشیدنی های روزانه استفاده کنید. استفاده از آن با سالاد عالی است. استفاده از این میوه در طول روز سبب شادابی پوست شما می شوند.

فرآوردههای بهداشتی که از آووکادو تولید می شود بسیار زیاد است، مهم ترین آنها شامل لوسیونها و انواع کرم های پوستی و شامپو است. 

شما میتوانید برگ گیاه آووکادو را پودر کرده و به میزان 15 قاشق چایخوری آن را با آب جوش مخلوط کنید. این محلول می تواند در وان حمام استفاده شود. قبل از استفاده باید 20 دقیقه محلول استراحت داده شود و صاف شود. برای این میزان پودر نیاز به 3 لیتر آب دارید. از طرف دیگر می توانید روغن گیاه را درون وام حمام ریخته و استفاده کنید. 

روش استفاده
  • خوراکی
  • موضعی
موارد منع مصرف

ندارد

تداخل دارویی
داروهای جایگزین
مصلح
برچسب ها آووکادو

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا