گیاهان دارویی

انبه

انبه

نام گیاه انبه
نام علمی Mangifera indica
نام لاتین Mango
اسامی دیگر mangifera , منگو
دانسته های متداول

تیره: پسته ایان (Anacardiaceae)

گروه مصرفی: مقوی ها

این گیاه به صورت درختی رشد می کند و ارتفاع آن 35 الی 40 متر است. برگ های گیاه به صورت جوانه رشد می کنند در ابتدا رنگ نارنجی بوده و سپس به صورتی تبدیل می شوند. در نهایت به رنگ قرمز تبدیل می شوند. در نظر داشته باشید که گل های سفید داخل خوشه رشد می کنند و عطر بسیار عالی دارند.

بخش دارویی
  • میوه ( تازه ، فرآوری شده )
روش جمع آوری و نگهداری

اواسط دی ماه زمان جمع آوری انبه محسوب می شود و باید بسته بندی و انبار شود اما میوه آن کار دشواری است و نیاز به چوب های بلند دارد. 

نوشته های مشابه

قسمتی از محصول به صورت تازه وارد بازار می شود، مابقی برای تهیه انواع ترشی و همینطور سس مورد استفاده قرار می گیرد. مربا، دسر و آب میوه از دسته اقلامی هستند که توسط انبه تولید می شود. در کشور های هندوستان و بنگلادش از این محصول در غذا نیز استفاده می کنند. برای تولید رنگ و همینطور عطر نیز از آن استفاده می شود.


محل رویش

انبه بومی جنوب شرقی آسیا به ویژه هند ، پاکستان و بنگلادش است .

محل رویش در ایران

در استان های سیستان و بلوچستان ( به ویژه راسک ، سرباز ، قصر قند ، نیک شهر ، دشتیاری ، چابهار و سواحل دریای عمان ) ، هرمزگان ( به ویژه میناب ، رودان ، بندر عباس و جاسک )و کرمان ( به ویژه جیرفت و کهنوچ ) کاشته می شود. 

ویژگی های گیاه

در نظر داشته باشید که میوه ها اغلب زرد و یا نارنجی رنگ هستند. بخش های مختلف آن قرمز رنگ بوده با نور محیط تغییر می کند. وزن این میوه ها حدوداً 250 تا 500 گرم است. شایان ذکر است که انبه دارای سطحی صاف بوده و به صورت بیضی شکل است. دارای گوشته نرم بوده و آبدار است. رنگ گوشته زرد و بسیار شیرین است.

در حدود 6 ماه زمان برای رسیدن این میوه نیاز است. عمر درختی طولانی است.

مزاج گیاه ندارد
درجه مزاج 0
مصارف سنتی
  • کم خونی
  • سوء هاضمه
  • ضعف جسمی
  • بی اشتهایی
  • لاغری
  • برخی سرطان ها اسکوربوت ( بیماری ناشی از کمبود شدید ویتامین C )
دانسته های پزشکی

این محصول منبع کاروتن و همینطور مس است . در آن به میزان زیاد ویتامین ث وجود دارد. 

در گوشته انبه ویتامین آ موجود بوده و همینطور 20 درصد از آن را از مس و 16 درصد از ویتامین ث تشکیل شده است. ویتامین گروه ب و ای در این میوه به میزان زیاد دیده می شود. از طرفی نیز پتاسیم، منیزیم و فولیک اسید آن زیاد است.

میزان کالری در 100 گرم گوشت انبه 107 است و در نوع خشک آن 32 کالری موجود است.

موارد اثبات شده

پروفسور پرسیوال بر روی اثرات انبه در دانشگاه فلوریدا یک سری آزمایش ها انجام داده است به طوری که محور اصلی موضوع بر روی بیماری سرطان است. 101 داوطلب برای این آزمایش انتخاب شدند که دارای سرطان کیسه صفرا بودند و مقداری از انبه را مورد مصرف قرار می دادند. در نظر داشته باشید که نتایج نشان داده است این میزان مصرف سبب می شود که 60 درصد از خطر کاهش یابد.

در انبه به میزان بسیار زیادی ویتامین آ موجود است و این موضوع سبب می شود که این محصول یک ضد میکروب بسیار قوی محسوب شود و در دانشگاه آلابامبا بر روی 176 کودک که مبتلا به بیماری های عفونی بوده اند از این محصول استفاده شده و نتایج بسیار عالی بوده است.

انبه دارای اثرات ضد انگل است که در مکزیک بسیار به آن اهمیت داده می شود. این محصول سبب می شود که بیماری های ویروسی و اسهال از بین برود. 

در انبه آهن بسیاری وجود دارد و برای دوران قاعدگی بسیار عالی است.

عوارض جانبی

ندارد

موارداحتیاط

ندارد

توجه: افراد دیابتی می توانند در حد اعتدال از این میوه استفاده نمایند قند انبه به نسبت سایر میوه های حاره ای ( مثل آناناس ، خرما ، نارگیل و … ) قابل جذب تر و ماندگاری آن در جریان خون کمتر است .

مصرف بیش از اندازه
  • بثورات جلدی
  • خارش
تعداد دفعات مصرف
  • روزانه یک عدد انبه تازه نیاز انرژی را برطرف می کند .
  • مربای انبه نصف قاشق مربا خوری ، کمپوت و خشک آن به اندازه چند تیکه 
  • ترشی انبه تند یک قاشق چایخوری در هر وعده غذایی
روش استفاده
  • خوراکی
موارد منع مصرف

افراد مستعد به حساسیت باید از مصرف انبه به خصوص انبه نرسیده پرهیز کنند .

تداخل دارویی
داروهای جایگزین
مصلح
برچسب ها انبه

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا