بیماری

آرترواسکلروز

آرترواسکلروز

شرح بیماری: آرترواسکلروز یا سخت شدن شریان ها می باشد، این کلمه مشتق از دو کلمه Artery به معنای شریان و sKlerosis به معنای سخت شدن است. آرترواسکلروز یا تصلب شرایین ، شامل گروهی
از بیماری‌هاست که بر اثر  ضخیم و سخت شدن شرایین ، تنگ شدن مجرا و کاهش خاصیت ارتجاعی جدار آن‌ها عارض می‌شود. شرایین بدن دارای 3 لایه هستند که همزمان با افزایش سن، تغییراتی در این لایه ها رخ می دهد که زمانی که هر سه لایه گرفتار شوند، تصلب شرائین رخ خواهد داد:
1- پرده داخلی شرایین با خون داخل رگ ها مستقیما در ارتباط است در زمانی که قسمت داخلی دچار تصلب می شود، این پرده داخلی حالت احتقاق پیدا کرده و در نتیجه منجر به تنگی و گرفتگی مجرای شرایین می شود که به این تغییرات رخ داده، تصلب شرایین می گویند.
2- لایه دوم رگ ها از الیاف عضلانی تشکیل شده است که در زمان ابتلا به تصلب، املاح آهکی در داخل آن نفوذ کرده و در نتیجه حالت نرمی و ارتجاعی خود را از دست داده و سخت می شود. در چنین شرایطی آتروم (Atherome) تشکیل خواهد شد.
3- لایه سوم شرایین قسمتی است که قسمت های دیگر رگ ها، ماده غذایی و انفلوکس عصبی (Influx Nerveux) خود را از لایه سوم دریافت می کنند.
 اشکال مختلف تصلب شرایین 
آرترواسکلروزیس Artherosclerosis، شایع‌ترین نو تصلب شرایین  است، که در آن رسوبی مایل به رنگ زرد (atheromas)، مرکب از کلسترول، مواد لیپوئیدی و لیپوفاژها، بین اولین و عمقی‌ترین قسمت لایه میانی شرایین  بزرگ و متوسط جمع می‌شود. مانند آئورت، شرایین  قلبی و مغز، شرایین 
اعضا.
Monckebergs arteriosclerose، نوعی تصلب شرایین  که در قسمت وسط جداره شریان، رسوب فراوان کلسیم جمع می‌شود.
Arteriolosclerosis، نوعی از تصلب شرایین  که در آن دیواره‌های شرایین  کوچک، ضخامت پیدا کرده و سخت شده است.
اصولاً تصلب شرایین  به علل مختلف و در سنین حدود 50 سالگی و معمولا در سنین پیری، عارض می‌شود. همه عواملی که پیری زودرس را باعث می‌شود مانند الکل، دیابت، چاقی، مسائل ارثی، مسمومیت‌ها مانند مسمومیت حاصل از سرب، کلسترول بالای خون، مصرف زیاد غذاهای چرب باعث بروز
آن می‌شود.
تصلب شرایین  عوارض متفاوتی دارد.
لاغر شدن، رنگ‌پریدگی، احساس خستگی و کم شدن حافظه که با تپش قلب، تنگی نفس، زیاد شدن ترشح ادرار و تعداد دفع آن، گرفتگی غیر ارادی ماهیچه‌ها و غیره همراه است.
مهم‌ترین عوارض آن، آنژین صدری، آسیستولی، اورمی، قانقرای اعضا بدن به علت آرتریت، مخصوصاً فشارخون است .
 

نوشته های مشابه


علائم بیماری :

رنگ‌پریدگی
احساس خستگی
کم شدن حافظه
تپش قلب
گرفتگی غیر ارادی ماهیچه‌ها
زیاد شدن ترشح ادرار و تعداد دفع آن

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا