بیماری

استرس

استرس

استرس

شرح بیماری: مقدار کم استرس برای افزایش کارایی فرد لازم است. در واقع این مقدار استرس، با زیادکردن ضربان قلب، تنفس سطحی و هوشیاری مغز، نیرو محرکه‎ای برای انجام درست کارها است. با
این وجود، طولانی شدن استرس و تنش به سلامت شخص آسیب وارد کرده و یک بیماری محسوب می‎شود. شخص مضطرب دچار کم ‎اشتهایی، میگرن، بدخوابی، افسردگی، عدم تمرکز و خستگی زود هنگام شده و آمادگی بیشتری برای مبتلا شدن به عفونت دارد. وقتی فشارهای زیادی که در حد تحمل فرد نیست
بر او وارد می‎گردند، احتمال افزایش عوارض تنش و اضطراب بسیار زیاد می‎شود.
در صورت افسردگی و ناتوانی در مقابله با تنش و استرس به پزشک مراجعه نمایید.
علائم بیماری: افزایش ضربان قلب، تنفس تند، کاهش تمرکز، افسردگی، کم ‎اشتهایی، بد خوابی
پیشگیری: یک دفترچه تهیه کنید و در آن، شرایطی را که عامل ایجاد تنش هستند و این که چه مشکلاتی برای شما به وجود آورده‎اند را یاداشت کنید. بنویسید که اگر کنترل بیشتری روی خود و عملکرد بهتری داشتید، شرایط چه تغییری
می‎کرد؟ از دوستانتان بپرسید، در این مواقع چه کارهایی انجام می‎دهند؟
بپذیرید بعضی از شرایط مانند شلوغی خیابان‎ها را نمی‎توانید تغییر دهید. برنامه‎ریزی کنید و انجام کارهایتان را به ترتیب اهمیت اولویت‎بندی نمایید و انتظارات غیر موجه از خود نداشته باشید. اگر کارها درست پیش نمی‎روند، روحیه خود را حفظ کنید. اگر با مشکل یا مسئولیت
بزرگی روبرو هستید، آن را به قسمت‎های کوچک تقسیم نموده و به مرور همه کار را انجام دهید. هر روز ساعاتی را به عنوان زنگ تفریح برای خود در نظر بگیرید. کارها را بدون وقفه انجام ندهید.

نوشته های مشابه


علائم بیماری :

افزایش ضربان قلب
تنفس تند
کاهش تمرکز
افسردگی
کم اشتهایی
بدخوابی


درمان های خانگی استرس :

عوارض تنش در افراد مختلف، متفاوت است و این بستگی به شخصیت هر انسان و حمایتی که از او می‎شود دارد. کارهای زیر به شما در کاهش تنش و افزایش آرامش روانی کمک می‎نماید:
از برنامه غذایی سالم پیروی کنید.
میوه‎های تازه، غلات، نان سبوس ‎دار و برنج به صورت کته مصرف نمایید.
وعده صبحانه را هرگز فراموش نکنید.
مصرف تخم‎ مرغ، گوشت قرمز، کره، پنیر، شکر، نمک و مواد حاوی کافئین مانند چای، قهوه، شکلات و کوکا را کاهش دهید.
خواب کافی شبانه داشته باشید.
هر روز زمانی را به انجام تمرینات یوگا و مدیتیشن، پیاده‎روی و موسیقی اختصاص دهید.
از قدرت تجسم برای رسیدن به آرامش استفاده نمایید، مانند تجسم حضور در مکانی کوهستانی و سبز یا ساحل دریا که به شما احساس رفاه می‎دهد.
در هنگام تنش، عضلات خود را شل کنید.
خود را سرزنش نکنید، در عوض به نکات مثبت خود و موفقیت‎هایی که داشته‎اید بیندیشید و احساس غرور کنید. برای کاهش بار غمی که به دوش می‎کشید، با خانواده و دوستان خود درددل کرده و از نظر آنها استفاده نمایید. الکل و مواد مخدر راه‎ حل مناسبی برای شما نیستند، بلکه وضعیت شما را پیچیده‎تر و بحرانی می‎کنند. چند دقیقه‎ای تنها بمانید، یا با پیاده‎روی سریع، رفع تنش نمایید.
در شرایط تنش ‎زا از تنفس عمیق استفاده کنید.
استفاده از تنفس عمیق و دیافراگم مهمترین بخش تمرینات آرامبخش است. مکانی آرام و به دور از مزاحمت برای خود پیدا کنید، تلفن همراه را خاموش نموده و هر روز به مدت ده تا بیست دقیقه کارهای زیر را انجام دهید:
لباس راحت بپوشید، بنشینید یا درازبکشید، سپس یک دست را روی سینه و دست دیگرتان را روی شکم بگذارید.
هوا را به آرامی از راه بینی به داخل ریه بکشید، مدتی صبر نموده و سپس هوا را به آرامی از دهان خارج کنید. در حین تنفس عضلات شکم و دیافراگم باید فعال باشند، به گونه‎ای که دست روی شکم تکان بخورد. تنفس را ادامه دهید. اگر در حین تنفس عمیق، هر دو دست خود را زیر دنده‎ ها و روی شکم قرار دهید، متوجه بالا و پایین آمدن شکم خود می‎شوید که نشانه‎ای از انجام درست تنفس است.
از بین بردن تنش عضلات:
تمریناتی وجود دارند که در رفع انقباض و تنش عضلات مؤثرند. چشم‎های خود را ببندید و به کمک عضلات شکمی نفس بکشید. تجسم کنید که چگونه می‎توان وضعیت انقباضی عضلات را به انبساط عضلات و آرامش تبدیل کرد. آرام باشید و خمیازه بکشید. عضلات فک را منقبض و سپس رها نمایید. ابروها را جمع نموده و بعد رها کنید. ابروها را به سمت بالا کشیده و به جای خود برگردانید. تمام عضلات صورت را کشیده و سپس رها کنید. در مرحله بعد، شانه‎ها را بالا کشیده و رها سازید. سر خود را به آهستگی به سمت چپ و راست خم نمایید. عضلات شکم را منقبض و منبسط کنید، همین کار را با عضلات سرین و بازو انجام دهید. مشت را بسته و باز نمایید. عضلات ساق و ران هر دو پا را چند ثانیه کشیده و سپس شل کنید. این تمرینات را چند بار تکرار نمایید.


بیماری های مرتبط

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا