گیاهان دارویی

انگور

انگور

نام گیاه انگور
نام علمی Vitis vinifera
نام لاتین Grapes
اسامی دیگر عنب ، درخت مو
دانسته های متداول

تیره: انگوریان (vitaceae)

گروه مصرفی: ضد واریس ها ، آنتی اکسیدان ها ، مقوی ها

ریشه های این گیاه عمیق است و به صورت بوته ای رشد می کند. گیاه دارای اشنعابات زیادی است و برگ های آن گرد است. بخش پایینی آن به صورت کرکی است و البته گیاه دارای تنه چوبی است. شاخه ها دارای رنگ قرمز هستند. در نظر داشته باشید که این محصول گل های سفید رنگ به صورت متراکم دارد. 

میوه انگور به صورت بیضوی شکل است و طول آن نهایتاً به 25 میلی متر می رسد. رنگ انگور سبز، زرد، قرمز و بنفش تیره است. این محصول آبدار است و مزه ای ترش و شیرین دارد. پوست آن نازک بوده و به صورت دانه دار و همینطور بدون دانه است.

نوشته های مشابه
بخش دارویی

برگ ( خشک شده )

میوه ( تازه ، آبگیری شده ، فرآوری شده )

روش جمع آوری و نگهداری

انگور در اواسط فصل تابستان چیده می شود. این محصول به صورت تازه به بازار آورده می شود. در نظر داشته باشید که شما می توانید انگور را در یخچال نیز نگهداری کنید. برای اینکه طول عمر آن بیشتر شود می توانید در ابتدا با دقت آن را شسته و سپس در آبکش بریزید. 

انگورها پس از چیده شدن برای تهیه کشمش و آب انگور ارسال می شود. 

در یک سری از کشورها برای روغن گیری از هسته انگور استفاده می شود. در نظر داشته باشید که این محصول برای مصارف خوراکی و آرایشی و بهداشتی بسیار عالی است. در نظر داشته باشید که باید روغن در ظرف های شیشه ای تیره رنگ قرار بگیرد. هوای نگهداری باید خنک باشد. 

در شاهرود انگورهای چیده شده سریعاً وارد سرد خانه می شود و سپس برای فصل های سرد صادر می شود. 


محل رویش

این گیاه بومی اروپا و آسیای غربی است که امروزه در تمامی نقاط دنیا کشت می شود .

محل رویش در ایران

در نقاط مختلف کشت می شود .

ویژگی های گیاه

انگورها دارای انواع مختلفی هستند و بافت آنها نسبتاً سخت و دارای فرورفتگی است.، انواع انگور به شرح زیر است:

1- انگور اروپایی: این محصول اغلب دانه نداشته و رنگ آن سبز روشن و شبیه به زرد است. نوع دانه دار آن نیز موجود است که رنگ بنفش دارد. در جهان در حدود 95 درصد از محصول به این شکل است. برای تهیه کشمش و آبمیوه از این نوع استفاده می شود.  ایتالیا دارای رتبه 5 بوده و بیشتر تولید انگور را به خود اختصاص داده است

2- انگور آمریکای شمالی: این انگور دارای سایز بزرگتری به نسبت سایرین است. در نظر داشته باشید که رنگ این محصول به صورت آبی است و البته به رنگ قرمز نیز تغییر می کند. این محصول بهترین گزینه برای آبمیوه گیری محسوب می شود. در نظر داشته باشید که برای تولید کشمش نمی توان از این محصول استفاده کرد.

3- هیبرید فرانسوی:  این نوع انگور در واقع ترکیبی از دو نوع قبلی است. 

در نظر داشته باشید که انگورها در ایران کشت می شود و البته انواع مختلفی دارند: نوع اول آن مرسوم به شاهرودی، کندری، یاقوتی و همینطور بی دانه قرمز است. در نظر داشته باشید ریش بابا و کشمشی از دسته محصولات بسیار خوش طعم محسوب می شود. نوع خلیلی و همینطور مراغه ای آن نیز مشهور است.

مزاج گیاه ندارد
درجه مزاج 0
مصارف سنتی

بیماری های عروقی

واریس

فلبیت

دانسته های پزشکی

در نظر داشته باشید که گیاه مورد نظر دارای منیزیم، و اسید های میوه هستند. در این محصوب پتاسیم و تیامین وجود دارد و اینطور که مشخص است بسیار تقویتی و همینطور ضد سرطان نیز هستند. این محصول اثر ترمیم کنندگی عروق دارند و چربی خون را کاهش می دهد.

در 100 گرم انگور شاهد 69 کالری انرژی هستیم. این محصول دارای پروتئین، چربی و کربوهیدرات بوده و میزان فیبر آن زیاد است. 

بر روی فلاوئویید انگور تحقیقات زیادی صورت گرفته است و اینطور که مشخص است این ماده سبب می شود که اختلالات وریدی بر طرف شده و واریش بهبود یابد. آنتی اکسیدان های بسیار قوی در این محصول وجود دارد.

در نظر داشته باشید که در این گیاه رز وراترول دیده می شود که مقاومت بدن را افزایش می دهد و سبب می شود که تنش های محیطی از بین برود. آنتی اکسیدان موجود در آن سبب می شود که پلاک های کلسترولی در عروق تشکیل نشود. و از هجوم میکروب ها پیشگیری می کند. 

می دانیم که در فرانسه افراد علاقه بسیار زیاد به مصرف غذای چرب و پر کلسترول دارند. در نظر داشته باشید که بیماری های قلبی در این کشور بسیار زیاد است به این ترتیب استفاده مداوم از انگور بارها دیده می شود. 

موارد اثبات شده

بر روی اثرات انگور مانند ترمیم عروقی ، کاهندگی چربی خون ، بهبود دید ، پیشگیری از برخی سرطان ها ، یبوست ، تقویت عمومی بدن و … مطالعات گسترده ای شده و ادامه دارد .

طب ایرانی اسلامی

این گیاه گرم و مرطوب و دانه آن سرد و خشک است و در موارد زیر کاربرد دارد :

ضعف عمومی

واریس

آیورودا ( طب هند ) 

سوزش ادرار

سوزاک ( احتمالاً )

بواسیر

استفراغ

سردرد

عوارض جانبی

مصرف مقادیر توصیه شده با عارضه ای همراه نیست .

موارداحتیاط

کلیه سنگ ساز

بیماری قند

بیماری التهابی روده

بیماری های تب زا

مصرف بیش از اندازه

اسهال ( خفیف )

تعداد دفعات مصرف

از انگور برای فرآورده های دارویی از قبیل کپسول و قرص نیز استفاده می شود. در صورتی که دارای بیماری های کلیوی و یا قند نیستید به شما پیشنهاد می کنیم که روزانه نصف لیوان آب انگور بنوشید. 

بهتر است که از آبمیوه های خانگی و تازه استفاده شود. روغن هسته انگور نیز به همراه سالاد مصرف شود. 

روش استفاده

خوراکی

موارد منع مصرف

نارسایی کلیوی

تداخل دارویی
داروهای جایگزین
مصلح
برچسب ها انگور

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا