گیاهان دارویی

زرد آلو

زرد آلو

نام گیاه زرد آلو
نام علمی Prunus armeniaca
نام لاتین Apricot
اسامی دیگر قیسی
دانسته های متداول

تیره: گل سرخیان (Rosaceae)

گروه مصرفی: مقوی ها، ملین ها

درختی که ارتفاع آن به 12-8 متر می رسد، تنه ی آن تا 40 سانتی متر رشد می کند، دارای برگ های سبز متمایل به زرد، قلبی شکل و نوک تیز است گل های سفید متمایل به قرمز گیاه بزرگ و منفرد است.

بخش دارویی

میوه ( تازه ، فرآوری شده )

نوشته های مشابه
روش جمع آوری و نگهداری

وسط تابستان زمان مناسب برای چیدن میوه بوده و باید داخل ظروف مخصوص نگهداری شود. زرد آلو تازه را باید داخل یخچال قرار دهید و به مدت یک هفته سالم می ماند. بخشی از زردآلو را برای تولید برگ خشک می کنند و برگ های سفید آن نیز به وسیله اشباع سولفور خشک می شود. این روند برای مصرف طولانی مدت مدت مناسب نیست. برگه هایی که دارای رنگ قهوه ای هستند اغلب بدون سلفور تولید شده اند. از این میوه برای تهیه مربا، انواع کمپوت و کرم های آرایشی استفاده می شود.


محل رویش

این گیاه بومی آسیای دور به خصوص چین است ، امروزه آمریکا ، روسیه ، ترکیه ، اسپانیا ، یونان و فرانسه از تولید کنندگان عمده این محصول در جهان می باشند .

محل رویش در ایران

در برخی نقاط به صورت کاشته شده وجود دارد.

ویژگی های گیاه

این میوه دارای رنگ زرد طلایی بوده و گوشتی است. سایز آن کوچک است و در وسط آن هسته سختی وجود دارد. هسته زرد آلو قهوه ای بوده و صاف و بیضی شکل است. داخل آن شیرین و گاهی تلخ است.

مزاج گیاه ندارد
درجه مزاج 0
مصارف سنتی

ضعف عمومی

سوء هاضمه

ضعف عضلانی

یبوست

دانسته های پزشکی

این میوه دارای پتاسیم و مکاروتن و آهن است. در سه عدد زردآلو میزان 48 کالری انرژی وجود دارد که در واقع یک گرم آن پروتئین بوده و 11 گرم از آن کربوهیدرات است. دو گرم فیبر داشته و در حدود 9 گرم قند دارد. در آن 4/0 آهن وجود دارد و میزان پتاسیم آن نیز 259 میلی گرم است. میزان انرژی برگ های زردآلو 5 برابر زردآلو تازه است.

موارد اثبات شده

این میوه دارای میزان متوسطی کاروتن است. در واقع وجود رنگ بندی های قرمز و زرد و نارنجی برای این میوه به دلیل داشتن کاروتن است. کاروتنی که در زرد آلو وجود دارد باعث می شود که فرد از بیماری های قلبی در امان بوده و همینطور از سرطان او نیز جلوگیری شود.

عوارض جانبی

مصرف مقادیر توصیه شده با عارضه ای همراه نیست .

موارداحتیاط

برگ های زردآلو که دارای سولفور است برای افرادی که دچار آسم هستند مضر است. افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند میز نباید از این میوه زیاد استفاده کنند.

مصرف بیش از اندازه

احساس پُری شکم

تعداد دفعات مصرف

مصرف حداکثر 50 گرم از زردآلوی تازه یا 30 پرم از برگۀ زردآلو روزانه کافی می باشد .

مصرف مربای زردآلو به علت قند بالای آن نصف قاشق مرباخوری روزانه کافی می باشد .

روش استفاده

خوراکی

موارد منع مصرف

ندارد

تداخل دارویی
داروهای جایگزین
مصلح
برچسب ها زرد آلو

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا