بیماری

جرم گوش

جرم گوش

جرم گوش

شرح بیماری:
در پوست مجرای گوش، غددی وجود دارند که ماده‎ای به نام سرومن ترشح می‎نمایند. این ماده ذرات گرد و غبار را جذب کرده و از ورود سایر اجسام یا جانوران خارجی به قسمت‎های داخلی گوش جلوگیری می‎کند. تجمع تدریجی ماده ذکر شده سبب تشکیل توده‎ای به نام جرم گوش می‎گردد
که مسدود کننده مجرا است. استفاده از گوش ‎پاک‎کن موجب جابجایی جرم گوشت به قسمت‎های عمیق‎تر گوش شده و در نتیجه فرد دچار ناراحتی، سنگینی و پری گوش می‎شود و در برخی موارد احساس خارش، منگی و وزوز در گوش می‎کند.
جرم گوش در میان افرادی که از سمعک استفاده می‎نمایند و افراد مسن شایع‎تر است، اما در سایر افراد اعم از کودک یا نوجوان نیز دیده شده ‎است.
اشخاصی که سابقه پارگی پرده صماخ دارند، کسانی که با وجود اقدامات درمانی هنوز بهبود نیافته‎اند یا گوش درد و ترشح چرکی دارند و همچنین هر شخص مشکوک به ابتلا، برای تشخیص نوع بیماری باید به پزشک مراجعه کنند.
علائم بیماری: احساس پری، خارش، منگی و وزوز در گوش

نوشته های مشابه


علائم بیماری :

احساس پری در گوش
خارش د رگوش
منگی در گوش
وزوز در گوش


درمان های کلینیکی جرم گوش :

قطره‎هایی برای نرم کردن جرم گوش وجود دارد، که می‎توانید از آن‎ها استفاده کنید. ولی بیشترشان حلال‎ها یا محلول‎هایی مانند آب‎اکسیژنه دارند، که موجب تحریک گوش می‎شود.

درمان های خانگی جرم گوش :

اگر به دنبال افزایش جرم گوش، دچار ناراحتی شدید و حتی اگر قصد شستن گوش نزد پزشک را دارید، انجام کارهای زیر می‎تواند کمکتان می‎کند.
هرگز وسیله‎ای را برای پاک کردن جرم وارد گوش نکنید، این کار، جرم را به قسمت‎های داخلی‎تر کشانده یا موجب ایجاد زخم و عفونت می‎شود و حتی احتمال آسیب رسیدن به پرده صماخ را بالا می‎برد.
برای نرم کردن جرم گوش، روغن زیتون یا روغن بادام یا گلیسیرین و یا قطره جوش‎شیرین به داخل گوش بچکانید. اگر این عمل، مؤثر نبود از داروهای حل‎کننده جرم گوش استفاده نمایید.
روش نرم کردن جرم گوش:
از داروخانه روغن زیتون یا روغن بادام با قطره چکان یا قطره جوش‎شیرین بگیرید.
روغن را با حرارت دستتان گرم کنید، به یک پهلو دراز کشیده و چند قطره روغن در گوش بریزید. برای خارج کردن هوا از گوش و رساندن روغن به عمق آن، غضروف جلوی گوش را کمی فشار دهید. با توجه به بزرگی مجرای گوش، تعداد قطرات تعیین می‎گردد تا جا دارد باید قطره بریزید. بعد از ده دقیقه، روغنی را که سرریز می‎شود، پاک کنید. این عمل را تا پنج روز، روزانه 3 تا 4 بار انجام دهید.
برای گرم کردن روغن نیز می‎توانید آن را در کاسه آب داغ به مدت ده دقیقه نگهداری کرده، تا برای چکاندن در گوش آماده شود.


بیماری های مرتبط

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا