اندام شناسی

آمادگی برای زایمان

آمادگی برای زایمان

آمادگی برای زایمان

در اواخر دوره بارداری تغییراتی در بدن مادر رخ می دهد که نشان می دهد تولد نوزاد نزدیک است:

نوشته های مشابه

1-فتوس به قسمت پایین لگن می آید.

2- انقباضات پایان دوره بارداری در رحم رخ می دهد.

3-ممکن است استثناء مادر دچار کاهش وزن شود.

بارداری های چندگانه 

در صورتی که بیش از یک فتوس در رحم باشد به این حالت بارداری چندگانه گفته می شود که استفاده از درمان های قبل از تولد یا روش های بارداری همانند  IVF (بارداری خارج از بدن) احتمال سه قلو یا دو قولو شدن را زیاد می کند. از هر 80 بارداری، یکی از ان ها دو قلول و
از هر 8000 بارداری یکی از ان ها سه قلو است.

دوقلوی یک تخمی

در این حالت یک سلول زیگوت تقسیم شده و دو جنین ایجاد می شود که نهایتا منجر به ایجاد دوقلوهای همسان خواهد شد. این دو جنین کاملا یکسان بوده و جفت مشترک دارند.

دو قلوی دو تخمی

ممکن است دو سلول تخم به صورت جداگانه ولی همزمان بارور شوند در نتیجه دو قلوهای حاصل ناهمسان یا برادری هستند. به این معنا که  شباهت ان ها در حد خواهر برادری است. این دو جنین کاملا متفاوت و هر کدام جفت خاص خود را دارند.

وضعیت کودک

بعد از 30 هفته، سر اغلب فتوس ها به سمت پایین آمده و صورت جنین به سمت پشت مادر قرار می گیرد در حالی که گردن ان به سمت جلو خم شده است. در چنین حالتی نوزاد راحت می تواند از مجرای تولد خارج شود. اما ممکن است که گاهی قسمت باسن (سرین) نوزاد به سمت پایین باشد به
این حالت بریچ یا ته تفنگی می گویند که از هر 30 بارداری، یک مورد دچار این حالت می شود.

بریچ نوع ناقص (آشکار)

در این حالت جنین با سر پایین نیامده و در عین حال پاهای او کاملا کشیده و راست در کنار هم قرار گرفته اند.

بریچ کامل

پاها از مفصل لگن و زانو خم شده و در کنار سرین قرار گرفته است. این حالت کمتر از بریچ ناقص رخ می دهد و بیشتر در نوزادان زودرس دیده می شود.

تغییرات سرویکس

سرویکس به مجموعه ای از عضلات محکم و بافت پیوندی گفته می شود که شبیه به گردن در انتهای رحم قرار گرفته است. در انتهای دوران بارداری این عضلات نرم و شل می شوند تا نوزاد به آسانی به دنیا بیاید.

نازک شدن سرویکس

سفت شدن های پراکنده رحم که به آن ها انقباض های راکستون-هیکز گفته می شود، باعث نازک شدن سرویکس در قسمت پایینی رحم می شود. انقباض های راکستون-هیکز بدون درد بوده و در طول دوران بارداری رخ می دهند ولی تنها پس از نیمه دوم بارداری حس شده و باید به آن ها توجه نمود.
سرویکس پهن شده و نازک تر شده با دیواره بالایی یکی می شود که به این حالت محو شدن می گویند.

نرم شدن سرویکس

وقتی که زایمان نزدیک می شود، سرویکس به دلیل وجود مواد طبیعی به نام پروستاگلاندین ها در خون، سفتی خود را از دست داده و نرم و اسفنجی می شود. 

انقباض ها

قوی ترین و بزرگ ترین عضله بدن مادر در دوران بارداری، عضله رحم است. زمانی که رشته های این عضله برای بیرون راندن کودک کوتاه می شوند، انقباض های رحمی یا در کل انقباض ها رخ خواهند داد. این دسته از انقباض ها برای خلاف انقباض های راکستون-هیکز، منظم، بسیار دردناک
و طولانی مدت و رو به افزایش هستند.مرکز اصلی انقباض ها قسمت بالای رحم (فوندوس) است که حالت کشیدگی دارد. انقباض های رحم باعث شل شدن قسمت پایینی رحم و سرویکس می شود. لازم است بدانید که گاها علائم کاذب منجر به قضاوت اشتباه در مورد زمان زایمان می شود.

بلورهای هورمون

در تصویر زیر تزریق بیش از اندازه هورمون اکسی توکسین را نشان می دهد که به صورت بلور دیده می شوند. در این زمان آغاز زایمان  و سرعت آن افزایش می یابد.

پیشرفت انقباض ها

در طول دوران بارداری انقباض های آرام و مقطعی وجود دارد اما انقباض های واقعی در پایان دوران بارداری به وجود می آیند. انقباض ها در ابتدا آرام و با فاصله بوده و سپس دفعات و مدت آن ها افزایش می یابد تا به جنین برای بیرون رفتن از رحم فشار وارد کند.


برای افزودن دیدگاه باید شوید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا