ویتامین ها

سلنیوم

سلنیوم

سلنیوم

عنصر سلنیوم که با اسامی مختلف من جمله اسید سلنیوس، سولفید سلنیوم، مخمر سلنیوم، سلنومتیونین و سلنیت سدیم شناخته می شود، بدون نیاز به نسخه پزشک به صورت قرص های 200 میکرو گرمی و همچنین در مولتی ویتامین ها و ترکیبات معدنی قابل دسترس است. لازم است بدانید که سولفید سلنیوم به عنوان ماده فعال در شامپوهای ضد شوره نیز به کار می رود.

نوشته های مشابه

نقش سلنیوم برای بدن

سلنیوم یک عنصر کمیاب است که نقش زیادی برای بدن دارد:

1- ضروری برای بخشی از دستگاه آنزیمی بدن

2- سلینیوم همانند ویتامین A ، C و  Eخاصیت آنتی اکسیدان داشته و از سلول ها در برابر آسیب های وارده توسط رادیکال ها محافظت می کند. همان گونه که می دانید رادیکال های آزاد، محصول واکنش های شیمیایی بدن بوده  و به سلول ها آسیب می زنند.

علائم کمبود سلنیوم در بدن

در صورتی که بدن شما دچار کمبود مزمن سلنیوم باشد، به مرور زمان توان بدن از بین رفته، بافت ها تخریب و نهایتا پیری زودرس رخ می دهد. در برخی از نواحی همانند مناطق دور افتاده که رژیم غذایی فاقد سلنیوم است کودکان دچار درد و حساسیت عضلانی و بیماری های قلبی کشنده خواهند شد.

نیاز روزانه بدن به سلنیوم

به منظور آگاهی از میزان نیاز روزانه بدن به سلنیوم جدول زیر را بررسی کنید:

محدوده سنی

نیاز مصرف روزانه

(برحسب میکروگرم)

از تولد تا 3 ماهگی

10

6-4 ماهگی

13

12-7 ماهگی

70

3-1 سالگی

15

6-4 سالگی

20

10-7 سالگی

30

14-11 سالگی

45

پسران 18-15 سالگی

70

دختران 15 به بالا

60

پسران 19 سال به بالا

75

 

زنان باردار نیازی نیست مقادیر بیشتر را مصرف نمایند ولی در دوران شیردهی نیاز روزانه بدن 15 میلی گرم بیشتر خواهد شد.

نیاز بدن در زمان کمبود سلنیوم

علائم کمبود سلنیوم بسته به حساسیت فرد و شدت کمبود متفاوت بوده و در زمانی که دچار کمبود شدید می شوید باید روزانه 200 میکروگرم سلنیوم مصرف نمایید.

رژیم های غذایی حاوی سلنیوم

سلنیوم در غذاهای حاوی پروتئین یافت شده و گوشت، ماهی، غلات و لبنیات منابع خوبی از این عنصر به حساب می آیند. میزان سلنیوم موجود در سبزیجات به محتوای ماده معدنی موجود در خاک بستگی دارد.

ضرورت استفاده از مکمل ها

با توجه به این که اغلب رژیم های غذایی دارای مقادیر کافی سلنیوم هستند لذا به ندرت پیش می آید که پزشک دستور به مصرف مکمل های سلنیوم بدهد. با توجه به این که تحقیقات پزشکی شواهدی مبنی بر تاثیر این عنصر برای پیشگیری از سرطان را ارئه نکرده اند لذاروزانه نباید بیش از 150 میلی گرم سلنیوم مصرف نمود. 

خطرات استفاده بیش از حد از سلنیوم

توجه داشته باشید که روزانه نباید بیش از 400 میکروگرم سلنیوم مصرف نمود چرا که دوزها بالاتر ممکن است کشنده باشد. مصرف بیش از حد این عنصر علائم زیر را به دنبال خواهد داشت:

1- ریزش مو

2- نرمی ناخن ها

3- تخریب و افتادن دندان ها

4- خستگی

5- تهوع

6- استفراغ

7- احساس بوی سر در تنفس

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا